accéder au contenu

CHRONOS

CHRONOS is een jong Amsterdams danscollectief bestaande uit vier onafhankelijke dansers, afgestudeerd aan de opleiding Moderne Theater Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij maken fysiek en poëtisch danstheater dat maatschappelijk betrokken en toegankelijk is. Hun werk was te zien in theaters en festivals waaronder Moving Futures in 2015, en Delft Fringe Festival, Julidans en Over het IJ in 2018.

CHRONOS bestaat uit Vera Goetzee (NL, 1993), Charlotte Mathiessen (CH, 1993), Coralie Merle (CH, 1993), Sarah Soethoudt (NL, 1994).

CHRONOS is door Dansmakers Amsterdam en ICK geselecteerd voor het New Adventures residentieprogramma. Vier weken lang krijgen ze studio en artistieke begeleiding voor het verkennen en uitdiepen van een nieuw idee. De residentieperiode wordt afgesloten met een presentatie voor publiek. Chronos gebruikt deze periode om te werken aan hun nieuwe creatie The sea is where you think it is.

The sea is where you think it is is een coproductie van Dansmakers Amsterdam en ICK en wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

next Performances

go to agenda