Swan Lake

De workshop bij SWAN LAKE
De leerlingen krijgen een korte introductie op de verhaallijn en gaan daarna met een dans- en theaterdocent aan de slag. In de voorstelling zien wij de innerlijke strijd van de hoofdpersonen vertaald in dans, muziek en beeld. De strijd tussen goed en kwaad, tussen het verlangen en de werkelijkheid en tussen de binnen-en buitenkant. Wat mag de ander van jou zien en wat houd jij verborgen? In de workshop gaan de docenten met beweging, muziek en spel werken rondom deze thematiek. De leerlingen maken kennis met de werkvormen van theatermaker Jakop Ahlbom en met de inhoud van de voorstelling.

Reflectie na afloop van de voorstelling SWAN LAKE
Na afloop van de voorstelling organiseerde we een reflectiemoment in het theater of later op school. Één van de kunstvakdocenten begeleiden het reflectiemoment.

Informatie// voorstelling
Data voorstellingen: juni 2016 t/m 23 december 2016

Kosten en aanvangstijd voorstelling: verschillend per theater
Informatie// voorbereidende workshop
- Data voorbereidende workshop: in overleg (de workshop vindt maximaal 7 dagen voorafgaand aan het voorstellingsbezoek plaats)
- Locatie voorbereidende workshop: op school of in het theater
- Duur voorbereidende workshop: 1,5 tot 2 uur (in overleg)
- Kosten workshop (inclusief reflectie na afloop): 175,- per groep (max. 28 leerlingen per groep)

* U kunt bij ons betalen met de cultuurkaart.

* Deelnemers hoeven geen dans- of spelervaring te hebben.

Informatie// reflectie na afloop
- Data reflectie: in overleg (de reflectie vindt maximaal 7 dagen na afloop van het voorstellingsbezoek plaats)
- Locatie reflectie: in het theater of op school (in overleg)
- Duur reflectie: 45 minuten
- Kosten: zijn inbegrepen bij de kosten voor de voorbereidende workshop

Met Swan Lake maakt theatermaker Jakop Ahlbom zijn eerste avondvullende choreografie. Na het bloedstollende Horror waagt hij zich aan een dansvoorstelling, waarbij hij zich baseert op Het Zwanenmeer. Hiervan bestaan talrijke en wereldberoemde versies. Jakop zet het werk echter radicaal naar zijn eigen hand, zowel op het gebied van de verhaallijn, de choreografie en de muziek. Daarvoor werkt hij opnieuw samen met Alamo Race Track, de spannendste indierockband van Nederland. Zij zetten de oorspronkelijke muziek om in hun eigen, kenmerkende stijl met invloeden van indie, folk en pop. Ook componeren ze voor Swan Lake nieuw werk.